Hallo!

ik ben jola

en ik schrijf levensverhalen 

mijn missie – mensen laten voortleven in hun verhalen.

Ik zet daarbij in: mijn vaardigheid om mensen op hun gemak te stellen, mijn luisterend oor, mijn vlotte pen, mijn structurerend vermogen en zorgvuldigheid.

Mijn vader overleed onverwacht. Van hem zijn geen verhalen bewaard gebleven, terwijl hij een geboren verteller was. Mijn moeder heeft wel de gelegenheid gehad om haar levensverhaal op te schrijven. Ik heb haar daarbij mogen helpen. Ze vertelde dingen die anders verloren waren gegaan. Het resultaat, een mooi boek met foto’s, is een heel dierbaar aandenken aan haar geworden. Voor mij en mijn zussen, maar ook voor onze kinderen, die ten tijde van haar overlijden nog heel klein waren.

Zo’n aandenken gun ik iedereen. Daarom begon ik in 2016 levensverhalen te schrijven voor andere mensen. Het is prachtig en dankbaar werk waar ik veel energie van krijg.

Bloemenzee na verloving 1962

wat klanten zeggen

Moeder met drie dochters 1953

“Als voormalig dagbladjournalist en eindredacteur keek ik met een kritisch oog naar het werk van Jola. Aan haar teksten was een corrigerend pennetje nauwelijks besteed. Ze schrijft consciëntieus, helder, met een zachte humor en laat háár mening nimmer een rol spelen.”

Guus Spijkers

Zomergidsenkamp Langeboom 1948

“Ik ken Jola als een geweldige vrouw die enorm integer is en zeer goed kan luisteren. Ze creëert een mooie open energie waar je je prettig bij voelt. Van harte aanbevolen!”

Alain Snel

Kamperen rond 1955
HEN BETER BEGRIJPEN

GENIETEN VAN HUN VERHALEN

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo, waar kan ik je mee helpen?